Любителите на чая добавят лимон към него. Всеизвестен факт е, че

...
Любителите на чая добавят лимон към него. Всеизвестен факт е, че
Коментари Харесай

Ето защо чаят с лимон е доста безполезен

Любителите на чая прибавят лимон към него. Всеизвестен факт е, че цитрусовият плод е богат на витамин С, който е извънредно скъп за организма най-много при съществуването на зараза.

Но става известно, че тази напитка надалеч не е чудотворна алтернатива, на която може да разчитаме, когато сме заболели. 
 8 скъпи приложения на ЛИМОНА 8 скъпи приложения на ЛИМОНА
Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се употребява за лекуване на разнообразни проблеми от антични времена. Лимонът съдържа...

Диетолозите обръщат внимание на обстоятелството, че към лимона би трябвало да се отнасят с нараснало внимание най-много хората със болести на стомашно-чревния тракт.

За изцяло здравия човек потреблението на този плод не би довела до никакви проблеми. Но в случай че човек има нараснала киселинност на стомаха и страда от болести на храносмилателния тракт, да вземем за пример гастрит, гастродуоденит, той би трябвало да бъде деликатен с киселия плод.

Експертите акцентират, че това не е единствената причина да не предлагат потреблението на чай с лимон.

Под въздействието на високата температура на чая съдържащият се в лимона витамин С се унищожава и на процедура напитката с него губи огромна част от лечебните си свойства. Най-добрият вид е лимоновият сок да се приема настрана.
 Защо всички започнаха да варят лимони? За какво оказва помощ напитката? Защо всички започнаха да варят лимони? За какво оказва помощ напитката?
Лимоните са едни от най-полезните плодове в света. Те са измежду първенците по наличие на витамин C. Неслучайно всеки експерт би ни...

Ако въпреки всичко не може да се откажете от чая с лимон, консумирайте го без терзания, само че наложително си набавяйте витамин С в допълнение, тъй като под въздействието на високата температура той се унищожава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР